Ministrul Dușa crede că manifestanții violenți de la Târgu-Mureș „trebuie trași la răspundere”: „Campania electorală din Ungaria să se desfășoare în limitele decenței”

Publicat: 11 03. 2014, 16:49
Violențele manifestanților de la Târgu-Mureș sunt condamnate de ministrul Apărării, Mircea Dușa, care consideră că cei care le-au provocat trebuie „trași la răspundere”.
 
„E o aripă extremistă a ONG-urilor care au contribuit la acea acțiune de la Târgu-Mureș. Ea a fost în primul rând ilegală, nu s-a autorizat acea acțiune și cred că individual cei care au încălcat protocoalele pe care le-au încheiat cu instituțiile de ordine din zonă trebuie trași la răspundere. Într-o Românie membră a UE, într-un stat NATO nu cred că trebuie să existe astfel de acțiuni, iar subiectele acestea cu autonomia teritorială trebuiesc uitate, pentru că România are o Constituție, are un articol 1 din Constituție care este foarte clar. Nu sunt de acord cu asemenea acțiuni, le condamn și sper ca instituțiile statului să își facă datoria cu cei care au încălcat legea”, a susținut Dușa, care este și lider al PSD Harghita.
 
Ministrul a pus cele întâmplate pe seama unor acțiuni de campanie orchestrate de la Budapesta. „Cunoașteți că în Ungaria urmează să aibă loc alegeri, sunt promovate mai multe acțiuni pentru a mobiliza cetățenii români care și-au dobândit și cetățenia maghiară pentru a veni la vot. Dar campania electorală trebuie să se desfășoare în limita decenței și a legislației și nu trebuie să producem astfel de gesturi care să creeze o situație de tensiune pentru populația din cele trei județe”, a adăugat acesta.