Ministrul Economiei, Radu Oprea: Putem fi hub-ul logistic perfect pentru RECONSTRUCȚIA Ucrainei. Geografia ne e prieten.

Publicat: 18 03. 2024, 16:47
Actualizat: 18 03. 2024, 16:53

This browser does not support the video element.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, crede că România poate să fie ,,hub-ul perfect” pentru reconstrucția Ucrainei. Polonia și Germania deja s-au angajat în astfel de acțiuni, iar țara noastră ar putea să le urmeze pentru că ne ajută și poziția geografică.

Ministrul Oprea spune că investițiile în companiile românești pot contribui semnificativ la reconstrucția Ucrainei.

Cu certitudine, da. România, din punctul meu de vedere, are o șansă extrem de mare. Poate să fie hub-ul logistic perfect pentru reconstrucția Ucrainei. De ce spun acest lucru? Pentru că, de data aceasta, geografia ne e prietenă. Spun lucrul acesta companiilor americane, din Germania, din Franța…Dacă 70-80% din grâul ucrainian trece prin Portul Constanța, pe drumurile și pe căile ferate din România, este evident că știm să introducem și echipamente, utilaje, oameni, în condiții de securitate, în Ucraina.

Investițiile la care face referire ministrul Oprea sunt direcționate către firmele de construcții, de materiale de construcție, logistică și transporturi.

Schema de ajutor de stat pentru materiale de construcție, CONSTRUCT PLUS, răspunde, în primul rând, unei nevoi de echilibrare a balanței comerciale.(…)Toate investițiile în materiale de construcții vor face ca toate companiile românești să fie mai competitive în acest proiect(n.r reconstrucția Ucrainei). Aceasta ar fi o oportunitate pentru mai multe industrii din România; de la industria construcțiilor, a materialelor de construcție, până la logistică, transporturi și așa mai departe.

CITEȘTE ȘI: