Ministrul Justiției a cerut Secției de judecători a CSM să trimită un punct de vedere pe raportul GRECO

Publicat: 15 07. 2019, 16:44

„În cadrul discuțiilor de astăzi (luni -n.r.), am solicitat Secției de judecători să trimită la Ministerul Justiției un punct de vedere față de conținutul raportului GRECO recent publicat”, a transmis, pentru MEDIAFAX, ministrul Justiției.

Grupul Statelor contra Corupției (GRECO) a transmis că România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupției exprimând preocupare privind reformele din sistemul judiciar, în special asupra refuzului Bucureștiului de a desființa Secția specială de investigare a magistraților.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat, săptămâna trecută, ca Guvernul să vină cu o inițiativă legislativă pentru a corecta „aomalia”care este Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), precum și alte neregularități din domeniu, urmând ca dezbaterea să aibă loc în Parlament. Totodată, Iohannis de declarat că Executivul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu din partea forurilor europene, legat de justiție, prin rapoartele GRECO, și spune că în ciuda recomandărilor, Guvernul continuă să emită ordonanțe în domenii importante.