Ministrul Justiției, chemat la raport de PNL să explice de ce continuă să susțină cele două ordonanțe

Publicat: 30 01. 2017, 12:58
Actualizat: 29 03. 2019, 00:44

„Îi adresez public Ministrului Justiției, Florin Iordache, invitația de a participa la ședința grupurilor parlamentare reunite ale PNL, care va avea loc marți, începând cu ora 16.00, la Parlament. Cu această ocazie, Ministrul Justiției va putea prezenta motivele pentru care dorește continuarea procedurilor pentru promovarea inițiativelor care privesc grațierea și modificarea Codului Penal”, a declarat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Raluca Turcan a afirmat că astfel parlamentarii PNL vor putea prezenta Ministerul Justiției argumentele pentru care trebuie să renunțe la acest demers legislativ, „care depășește cadrul de competență al guvernului, atât din punct de vedere al mandatului primit în Parlament pe baza programului de guvernare, cât și din punct de vedere constituțional”, potrivit sursei citate.

Liderul interimar al PNL și-a exprimat speranță că Florin Iordache va da curs invitației PNL, „dovedind măcar în mod formal deschiderea către dezbaterea parlamentară și dialogul cu partidele de Opoziție”, se mai arată în comunicat.