Mircea Ionescu Quintus, la împlinirea a 97 de ani: pentru PNL este mai bine să fim în opoziție, ne întărim mai mult

Publicat: 18 03. 2014, 14:50
Actualizat: 19 05. 2015, 21:09

Fostul președinte al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a venit la ședința conducerii partidului în ziua în care împlinește 97 de ani, spunând că liberalii nu se află într-o situație delicată din cauza perioadei de opoziție, deoarece este un partid care a stat mulți ani în opoziție.

„Eu îmi doresc sănătate și doresc sănătate și PNL, numai că PNL este mult mai sănătos decât mine deși este mai bătrân cu 60 de ani. Am venit aici pentru că mă simt în mijlocul colegilor mei ca în cea de-a doua familie, așa am socotit întotdeauna PNL. Atât cât pot la vârsta aceasta foarte înaintată înțeleg să-mi fac datoria”, a spus Quintus.

Întrebat dacă PNL se află într-o situație delicată din cauza trecerii în opoziție, liberalul a răspuns: „de când mă știu, PNL a fost mai mult în opoziție decât la putere, pentru partid este bine să fim în opoziție, ne întărim mai mult”.

„Când suntem la guvernare ne ocupăm de alte treburi. E un moment pe care sunt sigur că îl vom trece și dacă nu luăm 20% ne ducem acasă”, a adăugat fostul președinte PNL.

Mircea Ionescu Quintus a subliniat că prezidențiabilul Antonescu are șase să câștige, iar dacă o va face, „vom avea un președinte așa cum ni-l dorim cu toții”.

Sfatul lui pentru Antonescu a fost: „să aibă puterea și răbdarea pe care am avut-o eu în cei 80 de ani de când sunt membru PNL”.