MOȘTENIREA. Udrea redecorează PDL

Publicat: 16 12. 2012, 13:28
Actualizat: 19 03. 2015, 08:24

La primirea cerificatului de ales în Parlament, Elena Udrea dat semnalul de întoarcere a PDL la vechea culoare lăsată moștenire de Traian Băsescu: portocaliul. Primul indiciu explicit a fost propria ținută, o bluză portocalie și o eșarfă asortată, pe care Udrea nu a lăsat-o să treacă neobservată. „Vedeți, m-am îmbrăcat iar în portocaliu”, le-a atras ea atenția jurnaliștilor la Roman, relatează Agerpres.

După ce și-a luat dovada intrării în parlament ca deputat, Elena Udrea a dat și noile direcții de poziționare ca brand pentru PDL. „Am vrut să mă întorc la portocaliu. După experiența din această campanie consider că trebuie să ne întoarcem la brandul PDL, la culoarea portocaliu. Am vrut să fie un semnal chiar din ziua în care îmi ridic certificatul de mandat”, a spus ea.

PDL a renunțat la culoarea porocalie și semnul electoral propriu înainte de alegerile parlamentare, după ce mai mulți lideri din teritoriu s-au plâns că la locale brandul concasrat al partidului mai mult i-a încurcat decât să îi ajute. Eșecul electoral sub sigla ARD, cu cromatica roșu-albastră și inima ca semn electoral, a deschis două curente în partid: unul care susține revenirea la vechiul brand și altul care propune chiar o nouă construcție politică în perspectiva prezidențialelor.

Elena Udrea a câștigat mandatul de deputat de Neamț în etapa redistribuirii județene, plasându-se cu 42,46 % din voturi, pe locul al doilea în colegiul în care a candidat.