Motivul pentru care Firea nu mai depune jurământul miercuri

Publicat: 14 06. 2016, 14:05
Actualizat: 09 02. 2017, 16:54

„PNL mai dorește să rămână la guvernarea locală câteva zile. Ne intrebăm de ce. Oare ce interese sunt. Am fost informată că se semnează și în primăria generală contracte, se fac angajări, se pun la adăpost anumite informații pe care nu trebuie să le aflu, dar îi anunț pe toți directorii că tot ce s-a semnat în această perioadă va fi supus controlului și voi face apel la instituțiile statului să vadă ce s-a întâmplat în această perioadă și care a fost interesul să se amâne depunerea jurământului meu și a celorlalți consilieri generali, care era anunțat pentru mâine”, a declarat marți Gabriela Firea.

Aceasta a mai spus că liberalii au o agendă „pentru anumite interese, care vor practic să amâne venirea mea la primărie. Sunt primarii, consilierii care nu iși vor putea începe activitatea în noua formulă aleasă de cetățeni din cauza acestui fapt. E adevărat, ei se vor prevala de motivația că 21 iunie este ultima zi dar niciodată o formațiune politică nu a predat acest raport al mandatarului financiar chiar în ultima zi. In primul rând pentru că riscă și ei foarte mult în cazul în care anumite erori nu le mai pot îndrepta și practic iși pierd toți consilierii”.

Potrivit HG nr. 10 din 13 ianuarie 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, candidaților declarați aleși nu li se pot valida mandatele dacă raportul detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale pentru fiecare partid politic sau candidat independent nu a fost depus în condițiile legii, termenul fiind de 15 zile de la data desfășurării alegerilor.