Motivul pentru care Iohannis a convocat-o la Cotroceni pe Dăncilă. „Nu este o invitație de care nu se știa”

Publicat: 03 04. 2018, 10:13

„Am întâlnire la Cotroceni, mi se pare firesc. Vreau să am o foarte bună colaborare între instituții. Discuțiile se vor axa pe salarizare, pe buget, cam astea sunt discuțiile în mod general”, a declarat Viorica Dăncilă, la manifestările de Ziua Jandermeriei.

Solicitat să comenteze când a primit invitația la Palatul Cotroceni, premierul a răspuns: „Am discutat când am avut CSAT-ul, acum două săptămâni. Am vorbit atunci despre o întâlnire pe aceste subiecte. Nu este o invitație de care nu se știa”.

Referitor la trecerea contribuțiilor, Viorica Dăncilă a spus că „se pare că nu au crescut salariile peste tot „.

„După cum știți, scăderea contribuțiilor de la pilonul II de la 5,1 la 3,75 s-a făcut odată cu trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat. Se pare că nu au crescut salariile peste tot și au avut ca rezultat acest lucru. Astăzi, împreună cu ministrul Muncii vom analiza situația și vom da un răspuns concret”, a concluzionat premierul.

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește marți, la ora 12.00, cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a transmis Administrația Prezidențială.