Motivul pentru care un lider PNL vrea să ceară judecătorilor DIZOLVAREA PSD: Voi depune o solicitare în instanță

Publicat: 18 11. 2017, 14:29
Actualizat: 07 05. 2018, 19:52

„Voi depune în instanță o solicitare de dizolvare a Partidului Social Democrat, în nume personal, conform articolului 44 din Legea partidelor politice. Sunt încurajat de foarte mulți colegi și cetățeni ai județului, dar și de către cetățeni din alte județe (…)”, a declarat secretarul general adjunct al PNL Giurgiu Ionel Dinu, pentru MEDIAFAX.

Ionel Dinu a afirmat că va cerere, în instanță, dizolvarea PSD pentru că social-democrații nu și-au respectat programul de guvernare.

„Sunt mai multe motive pentru care voi cere dizolvarea PSD: nerespectarea programului de guvernare, (…) haosul pe care îl creează în România și mă refere la rezoluția pe care au adoptat-o ieri, la Băile Herculane. Vă dați seama că au afirmat că există un stat paralel și au votat? Cum poți să spui că într-un stat de drept cum este România există un stat paralel? Este un stat paralel românesc sau unul din afară? Dacă dânșii au informații să ne dea date concrete cu privire la nume, mișcarea care face acest lucru. Eu nu văd un stat paralel în România, văd o justiție care funcționează, o instituție prezidențială care funcționează, un Parlament care funcționează cu bune și cu rele (…)”, a spus Ionel Dinu.

Comitetul Executiv Național al PSD a adoptat, vineri, cu unanimitate de voturi, o rezoluție prin care este constatată existența unui „stat paralel și ilegitim”, care încearcă în mod abuziv să preia controlul asupra puterii legitim constituite prin alegeri libere și corecte.