MRU: Dragnea poate fi o soluție temporară pentru conducerea PSD, dar cu un „efect toxic major”

Publicat: 24 11. 2014, 22:17
Actualizat: 25 11. 2014, 13:56

Mihai Răzvan Ungureanu, invitat în emisiunea Gândul LIVE, consideră că după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale, conducerea partidului va fi schimbată.

„E greu să construiești ceva pe spatele unui fost candidat care a ratat funcția la o diferență atât de mare. Probabil jocurile urmează să fie făcute curând, cu sau fără congres. (…) Dragnea ar putea fi o soluție temporară, dar cu efect toxic major.  E greu de anticipat ce se va întâmpla cu Dragnea. Este subiectul unei cercetări penale foarte serioase. Cred că PSD-ul se află la o răspântie. Este a treia oară când pierde președinția. De fiecare dată când s-a întâmplat așa ceva, cutremurul a dus la prabușirea structurii de conducere. Nu cred că va fi o excepție de data aceasta”, a declarat Ungureanu. 

Liviu Dragnea este urmărit penal fiind acuzat de DNA că, în 2012, a constituit un sistem național de influență pentru a determina autoritățile publice centrale, județene și locale aflate sub controlul politic al formațiunii politice, de a se implica în: exercitarea de presiuni asupra președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot și a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători; folosirea unei urne mobile în condiții contrare legii.