MRU îi face reclamație pentru discriminare lui Ponta

Publicat: 26 03. 2013, 13:07
Actualizat: 07 07. 2016, 20:38

Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu a anunțat că a depus la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării o sesizare vizându-l pe premierul Victor Ponta. MRU reclamă „atitudinea sfidătoare” a lui Ponta față de comunitatea roma, care prin declarațiile sale „încalcă grav imaginea și dreptul comunitățtii rome de a beneficia de dreptul la libera circulație în
cadrul Uniunii Europene, pe motiv ca aparțin unei categorii etnice distincte”.

Premierul a declarat într-un interviu la BBC că situația cetățenilor români de etnie roma este una specifică, aceștia venind în Marea Britanie pentru beneficii sociale.

„Atitudinea sfidătoare față de această comunitate, cetățeni ai României, întrece orice limită de bun simț. Dacă săptămâna trecută primul-ministru Victor Ponta ne explica cu dispreț diferența dintre populația roma și „românii obișnuiți”, săptămâna aceasta a reluat același discurs impertinent. Nu comunitatea roma este vinovată pentru incapacitatea guvernului USL de a gestiona aderarea României la spațiul Schengen. Domnul Ponta ar face bine să recitească raportul MCV și să găsească acolo adevaratele cauze ale eșecului sau de a duce România în spațiul Schengen”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.