Năstase, despre NEPARTICIPAREA la ședința solemnă: La ora 12:00 am primit invitația pentru ora 14:00

Publicat: 02 04. 2019, 17:35

„Pe 29 martie 2004, am depus instrumentele de ratificare, la Washington, pentru aderarea la NATO, iar, câteva zile mai târziu, în 2 aprilie, a fost înălțat steagul României la sediul NATO de la Bruxelles. Am scris și am vorbit, de-a lungul anilor, despre importanța istorică a acestei decizii. Și după 15 ani, realizăm semnificația unei realizări la care au contribuit toate partidele politice din România. Cu toate acestea, efortul final cel mai important a fost depus de Guvernul PSD pe care l-am condus, iar depunerea instrumentelor de aderare de către mine, în calitate de prim-ministru și ceremonia de pe Peluza din fața Casei Albe rămân, în amintirea mea, unele dintre cele mai frumoase amintiri”, a scris Adrian Năstase, marți pe blogul personal.

„Astăzi (marți – n.r.), Parlamentul organizează Ședinta Comună Solemnă a Camerei și Senatului dedicată aniversării a 15 ani de la acel moment. Ieri m-au sunat mai mulți prieteni pentru a mă intreba dacă am fost invitat. Nu știam nimic. În această dimineață m-am interesat. În final, la ora 12, am primit o invitație pentru ora 14! În aceste conditii, din păcate, nu voi putea participa…”, a completat fostul premier.

Adrian Năstase nu a fost invitat la ședința solemnă a Parlamentului, la 15 ani de la aderarea la NATO, deși în mandatul său țara a intrat în alianța nord-atlantică. Liviu Dragnea spune că este o omisiune impardonabilă a staff-ului celor două Camere.

La rândul ei, premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți, că prin integrarea în NATO țara noastră a obținut cel mai mare grad de securitate și că se bucură că guvernul care a realizat aderarea a fost PSD condus de Adrian Năstase.