Năstase: Lăzăroiu, respins de linia dură a PDL; partidul se dovedește incapabil de schimbare

Năstase: Lăzăroiu, respins de linia dură a PDL; partidul se dovedește incapabil de schimbare
Publicat: 23/04/2012, 19:31
Actualizat: 25/04/2012, 19:07

Președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, a afirmat că „linia dură, conservatoare din PDL a strâns rândurile” și l-a respins pe Sebastian Lăzăroiu pentru că acesta a spus niște lucruri „extrem de deranjante”, apreciind că prin acest gest „PDL se dovedește incapabil de schimbare”.

Prezent, duminică, în localitatea prahoveană Ceptura, unde a participat la lansarea candidatului USL pentru funcția de primar al acestei comune, Adrian Năstase a declarat că „linia dură” din PDL l-a respins pe Sebastian Lăzăroiu fiindcă acesta a spus „niște lucruri care sunt de bun simț, până la urmă”, dar care sunt „extrem de deranjante”.

„Linia dură, linia conservatoare din PDL, cea care practic strânge și împarte resursele financiare, cea care practic l-a ajutat pe Traian Băsescu să fie reales în 2009, a strâns rândurile și l-a trimis în afara acestei echipe pe Lăzăroiu, care a venit cu niște analize și cu niște concluzii într-un fel derivate din sondaje de opinie în legătură cu anumite motive pentru care PDL e într-un blocaj la nivel de 20 la sută. El spune niște lucruri care sunt de bun simț, până la urmă, că e nevoie de niște modificări, că e nevoie de o formulă agregată … dar toate aceste concluzii au deranjat foarte tare. Ideea de rebranduire înseamnă implicit că PDL-ul actual a intrat într-o zonă mai curând de umbră, o zonă negativă, de pierdere de viteză și pentru marea majoritate a liderilor tradiționali din PDL concluziile lui Lăzăroiu au fost extrem de deranjante”, a afirmat Năstase.

El l-a catalogat pe Sebastian Lăzăroiu drept „catastrofal ca ministru al Muncii”.

Năstase a mai spus că prin demiterea lui Lăzăroiu din funcția de ministru al muncii, „PDL se dovedește incapabil de schimbare”. „PDL-ul se dovedește incapabil de schimbare, el trăiește în continuare într-o condiție care înseamnă strângerea banilor, pregătirea fraudării alegerilor, a anumită construire a unui stat polițienesc și supraviețuirea pe baza contractelor de stat”, a mai spus președintele CN al PSD.

Năstase :PDL încearcă să ascundă alegerile politice, ce sunt despre guvernare, sub umbra celor locale

Președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, a afirmat că nu crede că se va ajunge la comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare și că PDL „încearcă să ascundă alegerile politice, care sunt despre guvernare, sub umbra alegerilor locale”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este evident că alegerile locale nu au niciun fel de legătură cu cele parlamentare, dar așa cum PDL încearcă să se ascundă sub o altă culoare vopsindu-și gardul în verde, la fel încearcă să ascundă alegerile politice, care sunt despre guvernare, sub umbra alegerilor locale unde se discută despre Gigel, despre primarul nu știu care dacă a adus bani sau a asfaltat străduțele din comună”, a declarat Adrian Năstase, duminică, în localitatea prahoveană Ceptura.

El a spus că ideea conform căreia prin comasarea alegerilor se vor face economii este „falsă”, pentru că în cazul comasării vor trebui făcute birouri electorale și secții de vot separate.

„S-ar putea la un moment dat să fie o economie de jumătate de patinoar, dar eu nu cred că asta e miza adevărată, ci rațiunea este cea pe care o știm cu toții, încercarea de a nu ne mai întoarce la popor. Asta e de fapt concluzia pe care o tragem noi din ceea ce ne spun cei de la putere acum”, a mai spus Năstase.

Întrebat dacă crede că, în cele din urmă, alegerile parlamentare și cele locale vor avea loc la aceeași dată, Năstase a răspuns că nu crede că se va ajunge la comasare.

„Mai degrabă Traian Băsescu, disperat de situația economică, va încerca alte mișcări, de genul schimbării complete a Guvernului, alte formule care vor schimba mult peisajul politic”, a afirmat președintele CN al PSD.

Adrian Năstase s-a arătat sceptic și în ceea ce privește reducerea numărului de parlamentari, spunând că nu crede că parlamentarii PDL ar fi foarte „fericiți”, pentru că numărul lor ar scădea semnificativ.

„Interesul celor de la centru ai PDL ar fi de a redesena complet colegiile parlamentare pornind de la numărul diminuat al parlamentarilor. Nu cred că se va ajunge la această chestiune, nici UDMR nu e de acord. Problema de esență e dacă dorim să avem un parlament care să funcționeze independent sau dacă dorim un parlament care să funcționeze ca anexă a guvernului”, a mai spus Năstase.

Președintele Traian Băsescu a declarat, la emisiunea „După 20 de ani” de la ProTV, că amânarea localelor până la generale ar fi justificată doar de reorganizarea administrativă, menționând că în lipsa acestei justificări el tratatează subiectul ca pe o problemă a coaliției, pe care nu și-o asumă.

Băsescu a spus că, în principiu, nu este un susținător al comasării alegerilor locale și generale decât dacă acest proces este justificat.

„Spre exemplu, dacă partidele din arcul guvernametal ar fi spus «Hai să amânăm alegerile locale, le facem odată cu legislativele în noiembrie și, între timp, facem reorganizarea administrativă», ar fi fost o bună justificare”, a spus Băsescu.

Năstase: Ideea că se construiește o alianță civică când PDL e prietenul acesteia este ridicolă

Președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, a declarat că ideea construirii unei alianțe civice de către membri ai societății civile „în condițiile în care PDL, prietenul lor, e la guvernare” este „ridicolă”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Formule de genul societatea civilă care vine acum, în condițiile în care PDL e la putere, să construiască un fel alianță civică, asta e o glumă. Formulele civice s-au construit în perioada în care erau în opoziție prietenii politici ai alianței civice. Ideea că se construiește o alianță civică în condițiile în care PDL-ul, prietenul lor, e la guvernare, este ridicolă”, a declarat Adrian Năstase duminică, în localitatea prahoveană Ceptura, unde a participat la lansarea candidatului USL la funcția de primar al acestei comune.

Năstase a adăugat că „va fi o mișcare populară la alegeri care, după părerea sa, va sancționa dur PDL-ul”.

În ceea ce privește înregistrarea oficială a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, Năstase a apreciat drept „inadmisibilă” acceptarea „unui discurs revizionist” fără ca acest lucru să deranjeze.

„Este inadmisibil ca, pentru relația personală între Traian Băsescu și primul ministru Orban din Ungaria, care îl sprijină pe Tokes, să acceptăm în România un discurs revizionist, crearea unui partid cu discurs revizionist și lucrul acesta să nu deranjeze pe nimeni. Cum poți să creezi în România un partid maghiar – Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania? Nu există maghiari și în celelalte județe ale țării? Un partid pe care îl construiești în România trebuie să fie un partid care să vizeze întregul teritoriu al României, nu un partid regional care îți arată foarte clar obiectivul acestei structuri”, a spus Năstase.

În ultima perioadă se vorbește tot mai insistent în mediul politic despre înființarea în jurul PDL a unei mișcări de centru-dreapta cel mai probabil sub titulatura „Mișcarea Populară”. De altfel, realizarea acesteia este susținută tot mai ferm și prin declarații oficiale de către numeroși lideri PDL.

Fiica cea mare a șefului statului, Ioana Băsescu, a depus, în 11 aprilie, la OSIM o cerere de înregistrare a mărcii „Mișcarea Populară”, domeniile asociate fiind educație, instruire, divertisment, servicii științifice și tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale și sociale.

Curtea de Apel București a admis, joi, recursul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) la decizia Tribunalului București prin care a fost respinsă înregistrarea partidului, astfel că formațiunea poate funcționa legal și poate fi înscrisă în registrul partidelor politice.

Președintele executiv al Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Toro Tibor, a declarat, joi, că decizia este „firească într-o democrație adevărată”.

Sentința Curții de Apel este definitivă.

Daciana Ilie, [email protected]

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Moment tulburător! Laurențiu Reghecampf jr. a început să plângă când Anamaria Prodan vorbea de divorțul...
Unde e mai ieftin la Lidl, în România sau Ungaria? Descoperirea incredibilă făcută de vecinii...
România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei: un mort la fiecare 5...
Care este motivul pentru care mașinile folosesc un sistem electric de 12 volți?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Cum a avut loc accidentul în care Alec Baldwin a ucis-o pe Halyna Hutchins. Relatarea...
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
O româncă a rămas fără banii din cont într-o singură zi. Avea 40.000 de euro,...
Șoc pentru consumatorii de energie și gaz din România: s-au îngrozit când au primit acest...
Accesul în MAGAZINELE NEALIMENTARE permis doar PERSOANELOR VACCINATE
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Noile restricţii care se aplică de luni, 25 octombrie 2021, au fost anunţate. Ce nu...
Doliu imens în PSD! S-a stins la spital. Veste tragică pe scena politică
Sute de mii de români vor fi în PERICOL în următoarele săptămâni. SCHIMĂRI MAJORE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021