Neagu Djuvara: „Dacă Iohannis rămâne așa mut, politica lui va rămâne mută. Ponta va conduce în continuare și va fi nenorocire”

Publicat: 19 10. 2015, 12:00
Actualizat: 19 10. 2015, 15:05

Istoricul Neagu Djuvara consideră că alegerea lui Klaus Iohannis a fost „un accident politic fericit”, însă dacă președintele va rămâne „așa mut” și politica lui„va rămâne mută”, iar „Ponta va conduce în continuare și va fi nenorocire”.

„Am fost bucuros când a ieșit Johannis președinte, pentru că pe Ponta îl uram sau poate e prea mult spus. Dar nu-mi plăcea nici figura lui. Cum să te reprezinte el în Europa? Are o figură de tătar scopit! Băsescu e foarte român. O fi avut puțin sânge tătăresc, dar mie mi-e foarte simpatic. Mie mi-a plăcut pentru că nu se temea să se răstească la Rusia. Oricum, alegerea lui Johannis a fost un accident politic fericit. Cu toate că președintele n-are putere așa mare… Să dea Dumnezeu ca forța lui simbolică să se materializeze în forță politică. Dar dacă rămâne așa mut, cum e el, politica lui va rămâne mută. Iar Ponta va conduce în continuare și va fi nenorocire”, a spus Djuvara, în emisiunea „Lumini și umbre”, de la B1Tv.