Neamțu, atac la Mișcarea Populară: Cum poate un fost candidat la șefia PSD să lanseze dreapta

Publicat: 29 03. 2013, 16:25
Actualizat: 28 09. 2018, 06:51

Președintele Noua Republică, Mihail Neamțu, a declarat, vineri, că nu crede că Mișcarea Populară va deveni un partid politic „pentru că nu are un lider”, afirmând că nu înțelege „cum poate un fost candidat la șefia PSD, Cristian Diaconescu, (…) să creadă că va lansa dreapta” în România.

Întrebat, într-o conferință de presă la Arad, dacă s-ar alătura Mișcării Populare în cazul în care va deveni partid în jurul căruia să se relanseze dreapta, Neamțu a declarat: „Eu cred că acest ONG nu se va transforma în partid pentru că are o mare problemă: nu are un lider. Nu există partide fără lideri și fără personalități. Mișcarea Populară nu se va transforma în partid decât dacă va absorbi părți masive din actualul PDL”.

Neamțu s-a întrebat și cum poate un fost candidat la șefia unui partid de stânga să lanseze dreapta.

„Cum poate un fost candidat la șefia PSD, Cristian Diaconescu, – care a fost contracandidat, sper să nu greșesc, al lui Victor Ponta și al lui Geoană – un om care a dorit să conducă principalul partid de stânga din România, să creadă că va lansa dreapta?”.

El a adăugat că „mai degrabă este momentul individualizării, nu al simfoniilor”, iar „simfoniile de primăvară se amână”.

Consilierul prezidențial Cristian Diaconescu a anunțat, luni, într-o postare pe blog, că a decis, împreună cu „colegii” săi, să inițieze procedurile pentru înființarea Fundației „Mișcarea Populară”, menționând că „noua formă de expresie” își propune să promoveze valorile de centru-dreapta.