Neculai Onțanu, sub lupa DNA. Procurorii cer redeschiderea unui dosar în care este vizat fostul edil

Publicat: 11 04. 2016, 12:07

Pe rolul Tribunalului București s-a înregistrat, la data de 1 aprilie, o cerere a Secției I a Direcției Naționale Anticorupție de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-o cauza în care este vizat primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Onțanu.

De asemenea, în dosarul pe care procurorii DNA vor să îl redeschidă este vizat și Roberto Ababei, fostul adjunct al Poliției Capitalei, Toma Șutru, secretar al Consiliului Local al Sectorului 2, Ecaterina Costache și Ovidiu Grigorescu.

Neculai Onțanu este arestat preventiv, într-o cauză în care este cercetat pentru luare de mită. Procurorii DNA susțin că în perioada 2006-2007, Neculai Onțanu, în calitate de primar al Sectorului 2, ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, fără a ține cont de recomandările juriștilor din cadrul instituției pe care o conducea.

În același dosar este arestat preventiv și Șutru Toma, secretar al Consiliului local al Sectorului, acesta fiind acuzat că ar fi solicitat pentru intervenția sa două milioane de euro, banii fiind mascați sub forma unui contract de vânzare cumpărare pentru un teren care nu putea fi utilizat, prețul acestuia fiind supraestimat.

În ceea ce îl privește pe Roberto Ababei, fostul adjunct al Poliției Capitalei este cercetat și el într-un alt dosar de corupție, după ce ar fi încercat să favorizeze doi administratori ai unui restaurant din Sectorul 6.