Nicolae Ciucă: Cota unică de impozitare este LINIA ROȘIE în Coaliția PNL-PSD. Liberalii nu vor accepta taxarea progresivă

Publicat: 28 02. 2024, 18:02

This browser does not support the video element.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a precizat că partidul a introdus şi a apărat cota unică, în ultimele două decenii. În consecință, viitoarea guvernare propusă după 2024, depinde și  de această condiție.

Este un element ideologic al nostru, o linie roşie peste care nu vom trece. Nu vom fi de acord cu creşterea taxelor pentru români sau cu un sistem de impozitare progresiv, subliniat Ciucă.

Liderul liberalilor a adăugat că vrea ca toţi românii care muncesc „să nu fie înghenuncheaţi de taxe mari”.

„Vrem ca românii care muncesc să nu fie îngenuncheaţi de taxe mari, iar companiile care produc un profit curat să nu fie penalizate dacă au reuşit pe piaţa liberă. România este mai competitivă cu cota unică. Doar aşa vom continua să atragem investitori care să contribuie la dezvoltarea României, aşa cum s-a întâmplat în ultimele două decenii de dezvoltare”, a completat el, într-o postare pe Facebook.

Citiți și: Marcel Ciolacu: România trebuie să aleagă între impozitarea unică fără excepții și IMPOZITAREA PROGRESIVĂ/Taxarea unică mai există doar „pe hârtie”