Nicușor Constantinescu a primit persmisiunea de a părăsi țara, după ce a depus o solicitare la DNA

Publicat: 16 01. 2014, 11:28
Actualizat: 31 07. 2014, 14:31

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a primit, joi, persmisiunea de a părăsi țara, după ce a depus o solicitare în acest sens la DNA Constanța și a prezentat documente din care reiese că suferă de o afecțiune medicală gravă, fiind necesar să meargă la tratament în SUA.

Nicușor Constantinescu a depus, joi dimineață, o solicitare la DNA Constanța pentru întreruperea interdicției de a părăsi țara pentru 30 de zile, cerere acceptată de procurorii anticorupție, care au dispus ca acesta să poată părăsi țara până în 30 ianuarie.

Potrivit reprezentanților DNA Constanța, Nicușor Constantinescu a primit acest drept, deoarece a prezentat documente din care a reieșit că suferă de o afecțiue medicală severă și este necesar să meargă la tratament la o clinică din străinătate.

Nicușor Constantinescu declara, miercuri seară, la un post de televiziune local, că va ataca în instanță interdicția de a părăsi țara, deoarece suferă de „o boală gravă” și trebuie să meargă la tratament în SUA, unde și-a făcut programări la mai multe institute, el obținând deja viza de la ambasadă.

„Mâine (n.r. – joi) atac în instanță acest ordin care îmi interzice mie să părăsesc România 30 de zile, având toate argumentele, o să câștig, depinde însă când o să fie dat termenul”, afirma Constantinescu.

Conform unor apropiați ai președintelui CJ Constanța, Constantinescu urma să plece la sfârșitul acestei săptămâni în SUA pentru a-și trata problemele de sănătate.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupție, miercuri, în jurul orei 13.30, din fața sediului CJ, și dus la audieri la DNA.

În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună și a refuzat să fie urcat în mașina procurorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat și să semneze citația.

Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o oră și jumătate.

Nicușor Constantinescu a declarat, la ieșirea de la DNA, că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, „ca un animal”, de către procurorii DNA, pe care îi acuză de abuz și poliție politică, el spunând că este „jignitor” ce s-a întâmplat.

El a primit, miercuri, interdicția de a părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile.

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Constanța au început urmărirea penală față de Constantinescu, în sarcina căruia s-au reținut șase infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, se preciza într-un comunicat de miercuri remis MEDIAFAX de DNA.

Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că „există date și indicii temeinice potrivit cărora, învinuitul Nicușor Daniel Constantinescu și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din calitatea de președinte al Consiliului Județean Constanța în sensul că a dispus efectuarea unor plăți nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)”, potrivit DNA.

Nicușor Constantinescu se află la cel de-al treilea mandat de președinte al Consiliului Județean Constanța, câștigând alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la sută din voturi. De asemenea, el este prim-vicepreședinte al organizației județene Constanța a PSD.

Constantinescu, în vârstă de 47 de ani, a intrat în politică în 2000, când a candidat pentru funcția de consilier local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care avea să căștige Primăria.

 

Cătălin Legănel, corespondenti@mediafax.ro