Nicușor Dan: Continuăm discuțiile cu miniștrii tehnocrați

Publicat: 05 10. 2016, 15:09
Actualizat: 11 10. 2016, 11:52

Negocierile dintre miniștrii tehnocrați și USR continuă, a arătat președintele partidului, Nicușor Dan, care a dat și câteva nume: Dragoș Pîslaru, Cristian Ghinea și Vlad Voiculescu. Acesta a adăugat că există discuții și cu unii secretari de stat: „Domnul Dragoș Pâslaru este interesat să vină la noi și este într-un dubiu dacă poate în momentul ăsta să plece din minister. Mai sunt câteva persoane din Guvern, miniștri și secretari de stat, cu care suntem în dialog și decizia în ceea ce îi privește și listele noastre de candidați le veți afla pe 20 octombrie”, a anunțat liderul USR.

Nicușor Dan a vorbit și despre susținerea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier după alegerile parlamentare, arătând că cel mai bine ar fi ca premierul să prezinte ce proiecte are în continuare, iar partidele care merg pe aceeași idee de dezvoltare a României să îl susțină în campania electorală pentru ocuparea fotoliului de prim ministru, pentru că mulți români îl văd la conducerea Guvernului și după 11 decembrie. 

„Eu cred că domnul Cioloș are o importantă încredere populară pe care o vedem în sondaje, așa cum a arătat și cel pe care l-am prezentat duminic. Cred că mulți români au văzut în dumnealui o speranță de schimbare și prin asta mulți români așteaptă ca dumnealui să continue în fruntea Guvernului. (…) Eu cred că Dacian Cioloș ar trebui să vină cu proiectele dumnealui în continuare, și anumite partide care au aceeași idee de dezvoltare a României în continuare să-l susțină declarativ în campania electorală pentru ocuparea fotoliului de premier după alegeri. Cred că invers nu este foarte fezabil, dumnealui s-a angajat să guverneze pe această perioadă limitată”, a mai spus Nicușor Dan.