Nicușor Dan: Nu facem niciun fel de alianțe în niciunul din cele șapte consilii din București

Publicat: 14 06. 2016, 13:17
Actualizat: 14 06. 2016, 14:49

„Ne menținem poziția exprimată în campania electorală și imediat după alegeri. Nu facem niciun fel de alianțe în niciunul din cele șapte consilii din București. USB nu vrea nicio poziție de viceprimar”, a declarat Nicușor Dan pentru Mediafax.

De cealaltă parte, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marți, că PNL va face opoziție la PSD atât în consiliile primăriilor de sectoare, cât și în Consiliul General al Municipiului București, afirmând că liberalii au fost mandatați să poarte discuții cu partidele care au reprezentanți în consilii, USB și PMP. În acest context, Gorghiu a precizat că sunt foarte puține sectoare în care alături de USB și PMP se poate face o majoritate pentru a putea desemna un viceprimar.

”Am discutat că vom avansa discuții cu celelalte formațiuni politice din consiliile locale pentru a putea avea o masă mai mare de consilieri pentru a putea face opoziție. (…) Colegii noștri au fost mandatați ca până pe data de 21 când se vor depune jurămintele să vadă cum reușesc să concretizeze discuțiile deja existente”, a mai spus Gorghiu.