Nicușor Dan, preocupat de alegerile din Moldova. Primarul Capitalei, mesaj cu tâlc pentru „frații” de peste Prut

Publicat: 10 07. 2021, 16:01

Alegerile din Republica Moldova îl preocupă pe Nicușor Dan. Primarul Capitalei afirmă că „frații” de peste Prut au şansa de a face un pas important spre Europa duminică, cu ocazia alegerilor parlamentare.

În context, Nicușor Dan a adăugat că cetăţenii moldoveni, cu sprijinul României, „îşi pot urma vocaţia naţională şi europeană”.

„Moldova are şansa de a face un pas important spre Europa”

„Mâine, cu ocazia alegerilor parlamentare, Republica Moldova are şansa de a face un pas important spre Europa. Îi rog pe toţi cetăţenii moldoveni din Bucureşti să vină la vot şi să voteze pentru orientarea pro-europeană a ţării şi pentru relaţii mai apropiate între cele două maluri ale Prutului”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Un număr de 12 secţii de votare sunt organizate în România pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova. Două dintre secții sunt în Bucureşti.

  • Preşedintele Maia Sandu a dizolvat Parlamentul la 28 aprilie şi a convocat alegeri legislative anticipate pentru data de 11 iulie. Decizia a fost luată după ce magistraţii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţională Starea de urgenţă, în timpul căreia Legislativul nu putea fi dizolvat şi astfel nu se puteau convoca alegeri parlamentare anticipate.