NOUA SCHEMĂ DE PUTERE ÎN PNL. Cine este numărul 2 în partid începând de azi

Publicat: 02 05. 2012, 15:20
Actualizat: 02 05. 2012, 15:20

Forurile de conducere ale liberalilor au adoptat astăzi noua schemă de conducere în PNL, după ce partidul a ajuns la guvernare.

Relu Fenechiu a primit drept recompensă pentru faptul că nu a intrat în Guvern mai multă putere în cadrul PNL. Astfel, el va deveni numărul doi în partid – „locțiitorul președintelui” după cum l-a descris chiar Crin Antonescu. Președintele PNL a devoalat că și la PSD lucrurile s-au schimbat, Liviu Dragnea urmând să asigure pe linie de partid relațiile din cadrul USL.

„Nu vrem să amestecăm Guvernul cu acțiunile de partid”, a explicat Antonescu.

Și la nivelul Secretariatului General al PNL au intervenit aumite modificări. Secretarul general, Eduard Hellvig, nominalizat pentru funcția de ministru al Dezvoltării și Turismului a fost înlocuit din calitatea de coordonator al campaniei pentru alegerile locale. Hellvig rămâne însă secretar general al PNL. Noul coordonator al campaniei pentru alegerile locale este deputatul PNL, Dan Motreanu, fost secretar general al partidului în timpul mandatului lui Călin Popescu Tăriceanu.

Motreanu a anunțat că obiectivul USL pentru locale este câștigarea a 27 de Consilii Județene și două treimi din primăriile din România.

De asemenea, au intervenit anumite modificări la nivel parlamentar. În primul rând a încetat greva parlamentară a USL. Deputatul Mihai Voicu a fost nominalizat pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, pe un post cedat de PNL. Voicu va coordona grupurile parlamentare ale liberalilor.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat în privința suspendării președintelui Traian Băsescu că acesta a încălcat Constituția în repetate rânduri și grav, iar prezența sa face deservicii României.