Numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, tranșată marți

Publicat: 29 06. 2015, 17:53
Actualizat: 29 06. 2015, 18:50

Comisia de control asupra activității Serviciului de Informații Externe (SIE) îl va audia marți, de la ora 11:00, pe Mihai Răzvan Ungureanu, propus de președintele Klaus Iohannis la conducerea SIE.

Ultimul cuvânt îl vor avea deputații și senatorii, care se vor pronunța prin vot, în plen reunit, de la ora 17:00, tot marți.

PSD încearcă să tergiverseze acest vot, având în vedere că UNPR a anunțat că vor vota pentru numirea lui MRU la SIE, în timp ce social-democrații resping nominalizarea făcute de Iohannis, spunând că este ilegală.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercurea trecută, pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare.

Conform prevederilor constituționale, Klaus Iohannis „i-a înștiințat, printr-o scrisoare oficială, pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens”, precizează sursa citată.