NYT: George Soroș a finanțat proteste pro-palestiniene în SUA / 15 milioane de dolari a dat Soroș în ultimii 7 ani

Publicat: 30 10. 2023, 13:31
Actualizat: 30 10. 2023, 13:43

New York Post scrie că miliardarul american, George Soros, a finanțat încă din anul 2016 grupurile care au organizat recentele proteste pro-palestiniene din Statele Unite.

Publicația americană a analizat registrele de donații ale Open Society Fondation și au calculat 15 milioane de dolari în ultimii 7 ani, virați de Soroș către mai multe ONG-uri.

Unul dintre beneficiari este Adalah Justice Project, cu sediul în Illinois, SUA. Acest grup a postat pe Instagram  în ziua masacrului ziua masacrului din 7 octombrie o fotografie cu un buldozer care dărâma o parte din gardul de graniță al Israelului.

Colonizatorii israelieni credeau că pot închide două milioane de oameni, pe termen nelimitat, într-o închisoare în aer liber… nicio cușcă nu rămâne necontestată, era textul asociat fotografiei.

 

O săptămâna mai târziu, membri ai aceluiași grup au intrat în biroul congresmanului de California, democratul Ro Khanna, pentru a-i cere să semneze o rezoluție prin care se cere încetarea focului în Gaza.

Adalah au co-sponsorizat, de asemenea, un miting în aceeași zi în Bryant Park, din New York, unde demonstranții ostili au strigat scandări antisemite și au fluturat un semn pe care scria „NU CONdamnez HAMAS”, scrie publicația americană.

Open Society Foundations a oferit 60.000 de dolari în 2018 Asociației Arabe Americane din New York, un grup co-fondat de activistul Linda Sarsour, care a contribuit la planificarea unui protest „Flood Brooklyn for Palestine” în cartierul Bay Ridge din New York, pe 21 octombrie.

Protestatarii au cerut eradicarea Israelului și au ținut un semn cu steagul israelian într-un coș de gunoi pe care scria „Vă rugăm să păstrați lumea curată!”, mai scrie New York Times.