OBSESIE. Dan Voiculescu îi cere lui Călin Popescu Tăriceanu, din închisoare, să-l suspende pe Traian Băsescu

Publicat: 24 11. 2014, 16:43
Actualizat: 24 11. 2014, 20:43

După ce Călin Popescu Tăriceanu a eșuat în încercarea de a demara a treia suspendare a președintelui Traian Băsescu, Dan Voiculescu i-a cerut din nou președintelui Senatului să ia atitudine.

Într-o postare pe blogul personal, fostul lider PC, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru corupție, a scris că „este important (…) ca 21 decembrie 2014 – data la care își va încheia oficial mandatul – să-l găsescă pe Băsescu Traian suspendat”.

Voiculescu susține că, în caz contrar, „istoria va reține complicitatea PSD, UNPR, PC, UDMR la faptele comise de Băsescu în deceniul rușnii”.

„Au rămas mai puțin de 30 de zile pânâ când deceniul rușinii va lua sfârșit. Dacă actuala majoritate parlamentară nu ca decide săptămâna aceasta suspendarea lui Băsescu Traian, istoria va reține complicitatea PSD, UNPR, PC, UDMR la faptele comise de Băsescu în deceniul rușinii”, a afirmat el. „De aceea, ar fi bine ca parlamentarii PC și cei conduși de Călin Popescu Tăriceanu să facă urgent această propunere Birourilor  Permanente Reunite ale Parlamentului”, a adăugat acesta.

În plus, Dan Voiculescu s-a arătat încrezător că un astfel de demers se va bucura de sprijinul PSD și UNPR, dar și că „Vasile Blaga și parlamentarii săi vor avea înțelepciunea necesară în fața istoriei”.

„Dacă politicienii nua u reușit să înțeleagă rolul malefic al lui Băsescu până acum, să o facă măcar în ultimul ceas. Este important pentru istoria modernă a României ca 21 decembrie 2014 – data la care îți va încheia oficial mandatul – să-l găsească pe Băsescu Traian suspendat”, a mai scris Voiculescu în cele din urmă.