Olguța Vasilescu, ironică la adresa PNL: „Eroii” au fost păziți azi la Iași de jandarmi, poliția locală, SPP și lunetiști

Publicat: 11 05. 2019, 19:59

„«Eroii» de la PNL spuneau că PSD-iștii au curaj să iasă pe stradă doar păziți de jandarmi. Pe ei i-au păzit, azi, la mitingul de la Iași, jandarmii, poliția națională și locală, SPP-ul cu zeci de mașini arondate doar pentru Johannis și lunetiști pe toate blocurile… Cam mare cheltuiala din bani publici pentru câțiva participanți…”, a scris Lia Olguța Vasilescu, sâmbătă, pe Facebook.

Reacția acesteia vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a afirmat, la prima sa participare la un miting al PNL, care a avut loc, sâmbătă la Iași, că a venit pe jos până în Piața Unirii iar oamenii au fost foarte primitori, nu ca la mitingul PSD de joi tot la Iași.

„Dați-mi voie să vă spun despre Iași. Am venit acum pe jos. Știu cum se face. Dar parcă nu bătea cu filmul pe care l-am văzut alaltăieri. Oameni foarte primitori. Oameni foarte calzi”, a spus președintele României.

PSD a organizat, joi, la Iași un miting, cu ocazia celebrării Zilei Europei. Manifestația a avut loc în aceeași zi cu Summitul liderilor UE de la Sibiu. Liviu Dragnea a afirmat, după ce dintre simpatizanții PSD s-au auzit câteva huiduieli, spunând că „derbedeii” umblă pentru că PSD e cel mai mare partid, dar cei mai mulți se uită la măsurile luate.

La manifestația social-democraților organizatăi, joi, în Piața Unirii din Iași, au participat până la 10.000 de persoane, în timp ce peste 1.000 de protestatari, s-au adunat în mai multe zone ale orașului, și i-au huiduit și fluierat pe simpatizanții PSD.