Oltean: Cel care vrea funcții în PDL nu poate fi „un om nou-nouț care nu a fost nicăieri”

Redactor:
Vlad Mironescu
Oltean: Cel care vrea funcții în PDL nu poate fi „un om nou-nouț care nu a fost nicăieri”
Vicepreședintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că cel care dorește să ocupe funcții în PDL nu poate fi "un om nou-nouț care nu a fost nicăieri până atunci", ci trebuie să se fi remarcat într-un domeniu sau altul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vicepreședintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-oconferință de presă, că cel care dorește să ocupe funcții în PDL nupoate fi „un om nou-nouț care nu a fost nicăieri până atunci”, citrebuie să se fi remarcat într-un domeniu sau altul, transmitecorespondentul MEDIAFAX.

„În PDL, funcțiile nu s-au făcut cadou nimănui, niciodată. Nici ceade președinte al partidului, nici de vicepreședinte. Nu suntcadouri, sunt funcții care se”câștigă prin voturi, prin pregătireși foarte multă muncă. Niciodată nu a ajuns în vreo astfel defuncție un om care intră pe ușa din spate”, a spus Oltean.

Potrivit scestuia, toți cei care sunt acum în funcții le-au obținutprin voturile luate la Convenția Națională sau Consiliul deCoordonare Național, iar cine va candida și va aduna mai multevoturi acela va câștiga, fie că este un membru vechi, fie un membrunou, „pentru că nimeni nu poate să ocupe o asemenea funcțiecoborând din cer cu liftul”.

Întrebat ce șanse are Teodor Baconschi să ajungăprim-vicepreședintele PDL, Ioan Oltean a spus că acesta are șansedacă va reuși să convingă delegații să-l voteze.

„Mulți chemați, puțini aleși!. Dacă domnul ministru va convingedelegații la Consiliul de Coordonare Național că poate fi unprim-vicepreședinte, va fi prim-vicepreședinte”, a spusOltean.

Ioan Oltean a ținut să le dea și unele sfaturi candidaților lafuncții în partid.

„Eu cunosc acest partid și pe cei noi și pe cei vechi și vreau săle spun și celor noi și celor vechi că, pentru a putea ajunge la oanumită funcție, fie ea de președinte, de prim-vicepreședinte sauvicepreședinte, trebuie să convingă delegații la Consiliu să-ivoteze. Și ca să-i convingă, nu e ușor. Acolo nu sunt invitațioameni care nu cunosc partidul sau nu știu ce vrea partidul încontinuare. Dacă nu ai avut nimic de spus în partid, în ministerulpe care l-ai condus, în alte instituții pe care le-ai condus, nuvei avea nimic de spus nimic la ședința respectivă. Nu ne închipuimcă atunci coboară pe scenă un on nou-nouț care nu a fost nicăieripână atunci și partidul îl votează. Nu, va trebui să fie unul cares-a făcut remarcat, cunoscut, într-un domeniu sau altul al viețiide zi cu zi”, a conchis Oltean.

Oltean: În cel mult două săptămâni va fi semnat protocolulîntre formațiunile de la guvernare

Vicepreședintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-oconferință de presă la Bistrița, că în cel mult două săptămâni vafi semnat protocolul între formațiunile participante la actul deguvernare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Toate cele patru entități care formează majoritatea parlamentarăși guvernamentală sunt preocupate ca actul de guvernare săcontinue, să se consolideze”, a spus Ioan Oltean, adăugând căprotocolul este în fază avansată de redactare și depregătire.

El a explicat că protocolul va cuprinde principalele tendințe aleactualei guvernări care vizează consolidarea reformei în România,dezvoltarea investițiilor și depășirea crizei economice.

„Toate formațiunile politice sunt participante direct la actul deîntocmire a acestui protocol care, sperăm noi, în zece zile,maximum două săptămâni, să fie semnat și făcut public, pentru aasigura liniștea necesară opoziției, în sensul că actualamajoritate este pregătită să guverneze fără probleme până înnoiembrie 2012 și, de ce nu, să ne gândim spre mai departe, sprebucuria domnului Ponta și a domnului Antonescu”, a spusOltean.

Și vicepreședintele PDL Gheorghe Flutur declara, luni, că PDL,UDMR, UNPR și minoritățile naționale vor semna în cel mult douăsăptămâni protocolul de funcționare a coaliției, arătând că acestaar putea cuprinde ca prioritate a coaliției adoptarea legiiminorităților.

Departamentul Corespondenți, [email protected]

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide