Oltean: UDMR a fost un partener loial, nu avem nimic să-i reproșăm; Acum nu mai avem obligații

Publicat: 01 05. 2012, 13:36
Actualizat: 08 01. 2013, 05:53

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, afirmă că UDMR a fost un partener loial și că democrat-liberalii nu au nimic să reproșeze Uniunii, însă acum cele două formațiuni nu au nicio obligație una față de cealaltă, doar datoria de a colabora „în interesul gestionării corecte a intereselor României”.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a fost întrebat, marți, la depunerea candidaturilor PDL pentru Primăria și Consiliul Local Bistrița, cum comentează afirmațiile liderului UDMR, Kelemen Hunor, potrivit cărora Uniunea nu are niciun fel de obligații față de foștii parteneri de guvernare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu avem obligații. Nici UDMR față de noi, nici noi față de UDMR. Uniunea a fost un partener loial, noi nu avem ce să îi reproșăm și credem că obligațiile noastre s-au stins în momentul în care a încetat să funcționeze majoritatea. Avem însă, nu obligația, ci datoria de a colabora în interesul gestionării corecte a intereselor României”, a declarat Ioan Oltean.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, declara, luni, după o întâlnire cu liderii județeni ai Uniunii, că UDMR nu are nicio obligație față de foștii parteneri și nici față de alte partide parlamentare, adăugând că poziția față de noul Guvern va fi stabilită după ce se vor ști programul și miniștrii.

În plus, Kelemen spunea că UDMR consideră că România are nevoie de alegeri anticipate, care să ducă la formarea unui guvern cu susținere parlamentară consistentă.