Onțanu nu „știa” în 2009 cum arăta Florian Coldea, dar susține că nu l-a văzut la locuința lui Oprea în seara alegerilor: Eu nu i-am văzut acolo pe Maior, Coldea și Kovesi

Publicat: 31 05. 2017, 14:03

„Am declarat că nu i-am văzut la locuința domnului Oprea pe domnul Coldea, pe domnul Maior și pe doamna Kovesi. În ziua respectivă când se spune că au fost acolo, nu i-am văzut”, a spus Onțanu, la ieșirea de la comisia parlamentară de anchetă.

Întrebat câte ore a stat, în acea zi, la locuința lui Oprea, Onțanu a răspuns că dacă a menționat acest lucru la Parchet, „e bine să se abțină”.

„E o anchetă pe care o face Parchetul General și e nepublică la momentul de față. L-am întrebat pe președintele comisiei și am spus că voi răspunde la întrebări, dar ‘spune dacă prin declarația mea încalc angajamentul pe care îl am față de Parchetul General'”,  a spus Onțanu.

La întrebarea jurnaliștilor dacă nu consideră că lucrările comisiei au fost duse în derizoriu, Onțanu a răspuns: „Le-au dus, dacă mă întreabă ce culoare avea mobilierul”.

Despre ziua în care a fost acasă la Gabriel Oprea, Onțanu a declarat că, de ziua lui, fostul ministru de Interne îl invitase la locuința sa și că discuțiile purtate nu au vizat subiectul alegerilor prezidențiale.

„M-am întâlnit la ora 19:30, mi-a zis ‘La mulți ani’ și ‘La revedere'”, a mai spus Onțanu, precizând că în seara respectivă îl mai văzuse la locuința lui Oprea doar pe „nea Puiu Iordănescu”.

În schimb, întrebat dacă în 2009 știa cu arăta Florian Coldea, Onțanu a răspuns negativ.

„Nu știam”, a spus Onțanu, adăugând faptul că nu i-a întâlnit niciodată pe Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și George Maior.

Pe de altă parte, întrebat dacă a avut vreodată presiuni, pe vreme când era primar, din partea serviciilor de informații, Onțanu a răspuns negativ.

„Nu am avut niciodată nicio presiune din partea niciunui serviciu”, a punctat fostul primar al Sectorului 2.