Opinia lui Ponta despre Palatul Parlamentului: „Ar putea foarte bine să fie utilizat pentru exploatări agricole”

Publicat: 02 04. 2014, 15:39
Actualizat: 19 03. 2015, 01:20

Casa Poporului, în care își desfășoară azi lucrările Parlamentul, Curtea Constituțională și în care se mută și Curtea Supremă, ar putea fi folosită oricând, în opinia premierului Victor Ponta, „pentru exploatări agricole”. Astfel a încercat prim-ministrul să le descrie dimensiunile Palatului Parlamentului invitaților din străinătate la conferința regională a FAOUN, între care mai mulți miniștri ai agriculturii din țările europene.

„Vă aflați într-o clădire care-ar putea foarte bine să fie utilizată pentru exploatări agricole la cât este de mare. Din păcate, este folosită pentru activități politice, dar și pentru evenimente ca acesta”, a spus Ponta.

Observația sa, a explicat ulterior Ponta, a venit de la o discuție pe care a avut-o cu președintele Organizației pentru Alimentație a Națiunilor Unite, Jos Graziano, căruia i s-a plâns de costurile de întreținere.

„Am avut o discuție cu directorul general al FAO  care (sic!) ca orice oaspete străin îmi spune cât de impresionat este de această clădire și eu îi spun că este foarte impresionantă, mai puțin atunci când vine factura de cheltuieli lunară și atunci ești impresionat, dar în sens negativ. Dar acum, dacă tot a făcut Ceaușescu clădirea, o folosim și noi pentru ceea ce putem”, s-a consolat Ponta.

La conferința regională pentru Alimentație și Agricultură, premierul a reclamat risipa de alimente și lipsa de voință politică în UE  pentru o strategie în domeniu și a cerut Minsiterului Agriculturii „să elaboreze o strategie”, „dar nu pe baze empirice, ci bazată pe experiența europeană”.