Oprea: Cine nu e prezent la datorie să știe foarte clar că va pleca acasă

Publicat: 25 01. 2014, 18:46

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministru interimar al Afacerilor Interne, a declarat, sâmbătă, în videoconferință cu prefecții, că persoanele din subordinea sa care nu vor fi prezente la datorie în perioada codului portocaliu vor fi demise.

„Vreau să înțelegeți că acest cod se poate transforma oricând în cod roșu. (…) Eu sunt convins că toți aveți toate forțele implicate, aveți experiența necesară și eu sunt convins că nimeni nu doarme în nopțile următoare. Toată lumea va fi în zona de competență, iar cine nu este prezent la datorie să știe foarte clar că va pleca acasă”, a declarat Oprea.

Acesta le-a cerut tuturor prefecților să apeleze la instituțiile comandamentului de iarnă, Poliție, Pompieri, Ambulanță, Armată, pentru orice chestiune cu care nu se pot descurca.

Autostrăzile A1, A2 și A3 au fost închise alături de 16 drumuri naționale, din cauza viscolului. Totodată, au fost anulate 19 trenuri pe rute din sudul țării și mai multe zboruri interne și din străinătate.

Ministrul Educației Remus Pricopie a anunțat că inspectoratele școlare monitorizează situația școlilor din județele aflate sub cod portocaliu, urmând a hotărî, în funcție și de starea vremii care se înregistrează duminică, dacă și unde se va dispune sistarea cursurilor pentru ziua de luni.

Meterorologii au emis, sâmbătă dimineață, o avertizare de cod portocaliu de viscol, valabilă până duminică seară, pentru județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Girgiu, Dâmbovița, Ilfov, inclusiv municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea și Galați.

În același interval, este cod galben de viscol în Constanța, Sibiu, Brașov, Covasna, Bacău, Vaslui și Iași.