Oprea nu va fi anchetat de Parlament

Publicat: 28 10. 2015, 20:26

Astfel, membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaților au decis să trimită o adresă Ministerului Justiției pentru a vedea dacă există o anchetă în curs pe tema coloanelor oficiale, a
anunțat secretarul general al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pe motiv că o anchetă parlamentară s-ar suprapune peste cea a autorităților judiciare.

Decizia a fost luată în condițiile în care liberalii au depus la Biroul Permanent o solicitare privind înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea modului în care sunt
asigurate echipajele de însoțire a coloanelor oficiale, respectiv condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care solicită astfel de servicii, precum și respectarea prevederilor legale de către instituții și persoane.

De asemenea, conducerea Camerei Deputaților a cerut comisiei juridice să verifice dacă solicitarea PNL este valabilă, în condițiile în care aceasta este susținută și de deputații din grupul PND.

„Au fost două propuneri votate în plenul Biroului Permanent. O adresă către ministerul Public, către Parchetul General, dacă există în acest moment o anchetă în curs referitoare la această temă. A doua, din partea domnului secretar (Laurențiu – n.r.) Chirvăsuță, către Comisia juridică, o adresă privind existența grupului Partidului Național Democrat faptic și legal în Parlamentul României, deoarece ca să constitui o comisie de anchetă îți trebuie un minimum de 50 de parlamentari, de semnături și contribuția a două grupuri parlamenatre”, a spus Ciolacu.