Oprescu, întrebat dacă Ponta va fi premier după 2016: „Vom vedea atunci cum stăm, pe care cracă”. Ce spune despre Iohannis

Publicat: 05 05. 2015, 22:40
Actualizat: 06 05. 2015, 09:47

Primarul general Sorin Oprescu crede că dacă românii vor avea încredere în noul Cod Fiscal, atunci premierul Ponta are șanse să rămână premier până în 2016.

„Eu cred că da. Dacă Codul Fiscal își va arăta și partea bună, în care sper nu numai eu, ci toată lumea, și românul va avea încredere că nu îl va păcăli cineva cu acest Cod Fiscal, cu toate modurile acestea de luptă împotriva evaziunii și așa mai departe, eu cred că da”, a spus Oprescu la Gândul LIVE întrebat dacă în opinia sa Ponta va rămâne premier până în 2016.

Dar după 2016? „Dumnezeu știe. Mă întrebați așa cum mă întrebau ăia la spital: > Asta este o mare tâmpenie, pentru că nu poți să spui niciodată omului >, nici să faci aprecierile astea. Nu știu ce o să fie după 2016. Vom vedea atunci cum stăm, pe care cracă, cum, ce fel, care este dorința populației, simpatia populației”, a spus Oprescu.

La întrebarea ce părere are de președintele Klaus Iohannis, primarul general spune că acesta este „un om liniștit, un om care își expune părerile”.

Întrebat dacă este un avantaj sau un dezavantaj că Victor Ponta este în continuare șef al partidului, edilul spune că „nu, nici nu are cine”, adăugând că „Pe de o parte acționează ăștia de la DNA”.

Rugat să comenteze dacă crede că el ar fi avut o șansă mai mare în lupta cu Iohannis decât Victor Ponta, Oprescu susțiune că nu și-a pus această problemă.

„Nu mi-am pus problemă. Eu am întrebat în mod onest cine se duce, ca idee, și dacă se duce Ponta. A apreciat că nu poate să-mi dea un răspuns categoric, dar discuțiile în partid făcute cu președinții comitetelor județene (…) probabil că au stabilit așa. Dacă ei au stabilit în felul ăsta, nu poțin să te duci să dai cu capul în gard așa ca să te afli în treabă”, a arătat el.