Oprescu, la lansarea eurocandidaților PSD-UNPR-PC: De aici îmi trag rădăcinile, nu o să mă dezic

Publicat: 26 04. 2014, 16:37
Actualizat: 15 02. 2019, 15:34

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, coordonatorul campaniei alianței PSD-PC-UNPR la euroalegeri, l-a prezentat pe Oprescu ca fiind „un independent social-democrat sau un social-democrat mai independent”.

„De aici îmi trag rădăcinile, am făcut primii pași în politică și niciodată nu o să mă dezic. Este firesc și moral să fii cu inima și mintea împreună cu oamenii care de-a lungul anilor mi-au acordat necondiționat sprijinul lor’, a spus Sorin Oprescu în discursul său.

Oprescu a arătat că stânga în România are un potențial valoros de oameni corecți, harnici, modești și dedicați binelui celor mulți și a precizat că miza europarlamentarelor este extraordinară pentru echilibrul mondial și pentru o evoluție sănătoasă a întregii Europe.

„Ca primar, vă spun cu toată sinceritatea că noi ne simțim europeni, suntem la fel de inteligenți, muncitori și spirituali ca și ceilalți cetățeni europeni. În consecință, avem, și aceleași responsabilități, și cel mai important, trebuie să avem și aceleași drepturi”, a declarat Oprescu.

El a afirmat că își dorește o Românie pro-Europa, independentă, respectată și egală ca toate țările europene. „Nu cred și nu mai vreau o Românie neagră, murdărită, otrăvită, îngenunchiată. Să terminăm cu războiul românilor contra românilor”, a afirmat el.

Primarul Capitalei a mai spus că avem nevoie de unitate, consens și reconciliere națională. „Cred că alința forțelor de stânga are menirea și puterea de a coagula în jurul ei ce e mai bun în socitatea românească”, a mai declarat Oprescu, arătând că toți candidații stângii vor reprezenta țara cu responsabilitate.