Oprișan: Băsescu să înceteze să-i mai facă hoți pe primari și președinți de CJ

Publicat: 03 12. 2013, 17:22
Actualizat: 20 03. 2017, 00:52

Președintele UNCJR, Marian Oprișan, i-a transmis, marți, șefului statului, Traian Băsescu, să înceteze să-i mai facă hoți pe primari și pe președinții de CJ, el arătând că doar judecătorii sunt cei care pot pune astfel de etichete, în baza legii.

„Președintele României, Traian Băsescu, trebuie să înceteze o dată pentru totdeauna să-i mai facă pe primarii și președinții de Consilii Județene din România hoți. Domnul președinte al României nu face decât să jignească cetățenii comunităților noastre care ne-au ales prin vot direct, universal și secret, așa cum a fost ales și domnia sa în primul și al doilea mandat prezidențial”, a spus Oprișan.

El a precizat că doar Justiția poate pune asemenea etichete.

„Domnia sa trebuie să înțeleagă o dată pentru totdeauna că doar magistrații judecători sunt garanții statului de drept și cei care pot pune etichete unora sau altora dintre cetățeni, în baza legilor statului român”, a spus Oprișan.

El a menționat că este jignitor pentru poziția lui Traian Băsescu, de șef de stat, să folosească asemenea practici pentru a învrăjbi populația, pentru a dezbina societatea și pentru a „asmuți” împotriva aleșilor locali categorii de cetățeni care nu de fiecare dată sunt foarte informate cu privire la ceea ce se întâmplă în politica statului român sau politica autorităților locale.