Oprișan (PSD): Nu o voi sprijini niciodată pe Sorina Plăcintă pentru nicio funcție publică

Publicat: 13 06. 2012, 18:49
Actualizat: 06 07. 2013, 14:19

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan, co-președinte al USL Vrancea, a declarat că nu o va sprijini niciodată pe Sorina Plăcintă pentru nicio funcție publică la nivel central sau al județului Vrancea și spune că nu a știut despre vreo negociere între aceasta și PNL Vrancea.

„Vreau să fie foarte clar. Ca și co-președinte al USL Vrancea nu am știut de această negociere între președintele PNL Vrancea și această doamnă. PNL nu are decât să se spele cu ea pe cap. E o decizie foarte proastă, dar e o problemă internă a PNL. Ca cetățean, ca șef al administației publice județene, ca vicepreședinte al PSD, nu aș accepta ca o pedelistă notorie, care a făcut mult rău cetățenilor județului Vrancea, să acceadă în PSD. Precizez public, din respect pentru cetățenii județului Vrancea, că nu o voi sprijini niciodată pe această doamnă pentru nicio funcție publică la nivel central sau la nivelul județului Vrancea”, a afirmat vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, citat de corespondentul MEDIAFAX.

La rândul său, președintele PNL Vrancea, deputatul Nini Săpunaru, a precizat că Sorina Plăcintă a venit în PNL fără să pună vreo condiție și fără să ceară vreo funcție publică.

„Încă de când a vrut să voteze moțiunea Sorina Plăcintă trebuia să treacă la PNL. Nu s-a promis nimic pentru vreo vreo funcție. Nu a solicitat nimic, nicio funcție, deci nu a pus condiții”, a afirmat Săpunaru.

Acesta a adăugat că primirea Sorinei Plăcintă în PNL a fost luată de către conducerea centrală a partidului.

„Primirea Sorinei Plăcintă în PNL a fost luată cu conducerea noastră de la București. Noi suntem într-o lipsă de senatori. De la 1 septembrie, vom avea zece senatori mai puțin, ca urmare a plecării celor care au câștigat alegerile pentru primari și președinți de consilii județene. După întâmplările de la moțiune nu trebuia să se mai mire cineva de această plecare”, a mai spus Nini Săpunaru.

Senatorul PDL Sorina Plăcintă, fost ministru al Tineretului, și-a anunțat, miercuri, demisia din grupul parlamentar democrat-liberal și trecerea la grupul PNL din Senat.

„Vă anunț că începând de astăzi încetez activitatea în grupul PDL și voi activa în grupul PNL”, a anunțat Sorina Plăcintă de la tribuna Senatului, la începutul ședinței de plen.