Opt dintre consilierii lui Băsescu pleacă de la Cotroceni la Mișcarea Populară. Funeriu își anunță candidatura la europarlamentare

Publicat: 28 01. 2014, 19:22
Actualizat: 18 03. 2015, 20:17

Opt dintre cei 18 consilieri ai președintelui Traian Băsescu au fost eliberați din funcție și vor pleca de la Palatul Cotroceni începând cu data de 1 februarie. Este vorba despre consilierii prezidențiali Gabriel Berca, Adrian Rădulescu, Sebastian Lăzăroiu, Virgil Păunescu și Daniel Funeriu, dar și despre consilierii de stat Mariana Bitang, Raluca Boboc și Daniel Andrei Moldoveanu.

Plecarea acestora apare, în câteva cazuri, din motive personale, în altele în contextul în care Curtea de Apel București urmează să se pronunțe în zilele următoare în cazul apelului privind înregistrarea Partidului Mișcarea Populară.

Primul care și-a anunțat inclusiv intenția de a candida la europarlamentare a fost Daniel Funeriu. „Mă înscriu în Partidul Mișcarea Populară pentru a-l crește și a-l face puternic. Intenționez să cer încrederea colegilor pentru a reprezenta, împreună cu cât mai mulți candidați, PMP în Parlamentul European”, a explicat Funeriu.