VIDEO | Orban: Decizia de a-l propune pe Nicolae Ciucă a fost a lui Iohannis. PNL are o conducere fără coloană vertebrală, fără păreri, care primește dictatele

Publicat: 21 10. 2021, 21:36
Actualizat: 21 10. 2021, 23:53

This browser does not support the video element.

Fostul președinte PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi la B1TV, că decizia de a-l desemna pe generalul Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, nu a fost în niciun caz a lui Florin Cîțu, ci președintele Klaus Iohannis l-a impus, ignorând orice altă propunere venită din partea liderilor liberali.

„Decizia de a-l propune pe dl Ciucă nu a fost luată dimineață, la ora 10.00, în simulacrul de BEX, care nu e for statutar al partidului. Candidatul se stabilește în Consiliul Național! Ședința de azi a durat 4 minute. Asta înseamnă dezbatere în PNL în conducerea impusă de Iohannis. A fost o informare că va fi propus Ciucă”, a declarat Ludovic Orban.

El a precizat că decizia de numire a lui Ciucă a fost luat încă de miercuri seară la Vila Lac, unde se tot discutau variante cu Florin Cîțu sau Lucian Bode, însă când a venit Klaus Iohannis a impus direct varianta sa, ignorând orice decizie a PNL.

„Decizia a fost luată aseară, la Vila Lac, unde au participat un număr restrâns de persoane, la întâlnirea cu Iohannis. Veniseră să se bată ăștia care-l sprijineau pe Bode cu cei care-l sprijineau pe Cîțu. Au plecat cu ce le-a ordonat președintele, respectiv generalul Ciucă”, a declarat Ludovic Orban.

Orban acuză conducerea PNL că s-a transformat într-un partid fără coloană vertebrală și fără păreri, care înghite orice indicație venită de la Cotroceni.

„Practic, PNL nu mai există, forurile statutare nu mai există. PNL e o prelungire fără voință, care nu ține cont de voința cetățenilor. E o conducere fără coloană vertebrală, fără păreri, care primește dictatele”, a declarat Ludovic Orban