Orban, după ce USR-PLUS a anunțat că-l va susține pe Cioloș pentru funcția de premier: Obiectivul PNL este acela de a câștiga alegerile

Publicat: 24 10. 2020, 12:45
Orban, după ce USR-PLUS a anunțat că-l va susține pe Cioloș pentru funcția de premier: Obiectivul PNL este acela de a câștiga alegerile

Orban a reacționat după ce purtătorul de cuvânt al USR PLUS a afirmat că alianța din care face parte îl va propune pe Dacian Cioloș în funcția de premier. Orban a declarat că prim-ministrul este desemnat de partidul care câștigă alegerile parlamentare, iar obiectivul PNL este aclea de a câștiga scrutinul.  

Premierul Orban a reiterat că adversarul politic al PNL este PSD. Liderul liberalilor a declarat că PNL își păstrează strategia politică.

„Premierul este desemnat de partidul care câștigă alegerile. Acesta este răspunsul pe care vi-l dau. Obiectivul Partidului Național Liberal este acela de a câștiga alegerile. Am câștigat alegerile pentru Parlamentul European, alegerile prezidențiale și alegerile locale. Chiar dacă guvernăm poate în cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, poate chiar și mai mulți ani, am arătat că suntem serioși, că suntem responsabili, că de fiecare dată căutăm cele mai bune soluții și că implementăm decizii care să aibă efecte benefice în condițiile date asupra evoluției societății românești. În ceea ce privește strategia politică a Partidului Național Liberal la această campanie este aceeași care a fost și în campaniile anterioare. Adversarul nostru politic este PSD. Am avertizat încă dinainte de alegerile locale că PSD continuă să reprezinte un pericol grav pentru România. PSD nu este un partid care să fie înfrânt înainte de bătălie. Concentrarea noastră este pe lupta împotriva PSD. Orice altă formațiune care vrea să lupte împotriva PSD și vrea să participe la această bătălie care să asigure cu adevărat un succes pentru România cred că trebuie să își consume energia pentru această bătălie”, a declarat premierul Ludovic Orban, sâmbătă, la Timișoara.

Cioloș, susținut de USR-PLUS, dacă alianța „bate palma” cu PNL după alegeri

Răspunsul premierului vine după ce purtătorul de cuvânt al USR-PLUS Ionuț Moșteanu a declarat că Dacian Cioloș ar fi o mai bună variantă de premier decât Ludovic Orban:

„Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a afirmat deputatul USR.