VIDEO | Orban: E foarte posibil să-mi iau la revedere de la echipa demolatoare. Ce s-a întâmplat în ultimele patru luni a fost o trădare a angajamentelor față de români

Publicat: 26 10. 2021, 20:09
Actualizat: 26 10. 2021, 23:21

This browser does not support the video element.

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a explicat marți, la B1TV motivul pentru care și-a dat demisia din funcția din grupul parlamentar PNL, motivând că ce s-a întâmplat în ultimele luni, de când Florin Cîțu a preluat șefia partidului reprezintă o „trădare a angajamentelor” luate în fața românilor. De asemenea, el a precizat că este foarte posibil să demisioneze și din cadrul PNL, dacă liderii formațiunii nu demisionează și partidul nu revine „cu fața către cetățeni”.

„M-am simțit obligat să fac acest gest. Eu consider că ce s-a întâmplat în ultimele patru luni a fost o trădare a angajamentelor pe care le-am luat față de români în campanie. Decizia de dezafiliere din grupul PNL e o decizie pe care m-am simțit obligat s-o iau pentru a respecta contractul de reprezentare încheiat cu românii”, a declarat Ludovic Orban.

El a precizat că va reveni în grupul parlamentar doar dacă Florin Cîțu și cei care l-au susținut ar trebuie să plece, partidul să renunțe la comenzile președintelui Klaus Iohannis și refacerea coaliției cu USR PLUS.

„Sunt un om deschis. Condițiile pentru revenirea în grup sunt clare: PNL să se întoarcă cu fața către cetățeni și să nu mai asculte comenzile absurde de la Cotroceni. A doua este ca Florin Cîțu și o parte din cei care l-au susținut să plece acasă, a treia condiție e refacerea coaliției”, a afirmat fostul lider PNL.

„Dacă nu se vor întâmpla, e foarte posibil să-mi iau la revedere de la echipa demolatoare”

Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a anunțat marți că va activa ca deputat neafiliat și că va părăsi grupul PNL din Camera Deputaților.

Orban a făcut anunţul marți, în plenul Camerei Deputaţilor și a spus că decizia a fost luată săptămâna trecută. Acesta a criticat evenimentele politice din ultima perioadă și a spus că actuala criză politică este creată artificial.