Orban: E rușinos pentru Oprișan că se prevalează de o consultare internă făcută de UNCJR

Publicat: 04 06. 2019, 13:38

„PNL are o poziție oficială prin vocea președintelui PNL. E rușinos pentru Oprișan că se prevalează de o consultare internă făcută în cadrul Uniunii CJ, o consultare care nu avea niciun fel de rost de a stabili care e poziția naostră ca partid. Poziția oficială a PNL e cea exprimată de mine. Prin această OUG Guvernul a arătat că e în continuare prizonierul vechililor roșii care au șlantajat Guvernul să emită o OUG nedemocratică, care nu are nicio legătură cu ceea ce au exprimat cetățenii la referendum. Avem la dispoziție, până la modificarea Constituției, soluția de a sesizat Avocatul Poporului și îl vom sesiza cerându-i să atace la CCR această OUG”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă nu este o dublă măsură faptul că PNL nu susține această ordonanță, însă prevederile acesteia au fost susținute de unii lideri de consilii județene ai PNL.

Reacția liderului liberal vine în contextul în care președintele UCJR Marian Oprișan a declarat, luni, că unii lideri de consilii județene de la PNL au fost de acord cu ordonanța de urgență a Guvernului.

Executivul a modificat, prin ordonanță de urgență, legislația pentru a reveni la votul uninominal la alegerea președinților de Consilii Județene.

Proiectul de ordonanță de urgență vizează modificarea Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale și modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, potrivit textului pus în transparență decizională pe site-ul Ministerului Dezvoltării.