VIDEO | Orban: Eu nu am dorit acest război, cred că Florin Cîţu a fost antrenat de mulţi dintre susţinătorii lui

Publicat: 21 09. 2021, 23:07
Actualizat: 22 09. 2021, 07:50

This browser does not support the video element.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți seară, la TVR 1, că nu și-ar fi dorit niciodată un război cu Florin Cîțu, însă premierul a fost antrenat de mai multi dintre susținătorii acestuia punându-l în situaţii foarte dificile.

„Eu nu am dorit acest război, cred că Florin Cîţu a fost antrenat de mulţi dintre susţinătorii lui de multe ori fără să-şi dea seama până unde împinge lucrurile. Este părerea mea, mai ales că îi cunosc pe unii din susţinătorii lui. Şi ştiu că pentru ei contează mai puţin binele lui Florin Cîţu, cât binele lor şi de multe ori l-au folosit în această campanie, punându-l în multe situaţii care i-au dăunat”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a afirmat a spus că atunci când eşti în poziția de premier trebuie să fii responsabil pentru acţiunile pe care le întreprinzi și crede că nu toate „relele” au plecat de la Cîțu.

„Eu cunosc modul în care funcţionează lucrurile. Nu tot ce a fost rău în campania asta de pe zona echipei Cîţu a plecat de la Florin Cîţu”, a spus Orban.

Președintele liberalilor a precizat că exista oameni din tabăra premierului cu care nu va mai colabora pe viitor. El a admis că Florin Cîţu s-a schimbat foarte mult în rău în ultima perioadă și pune acest fapt pe  miza competiţiei interne pentru șefia PNL, dar şi presiunea exercitată din jurul premierului a cântărit foarte mult.