VIDEO | Orban: La negocieri, partenerii de la USR l-au preferat pe Florin Cîţu, acum s-ar putea să-şi mai fi schimbat părerea

Publicat: 09 08. 2021, 22:30
Actualizat: 10 08. 2021, 01:05

This browser does not support the video element.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seară la Digi24, că în urmă negocierilor din coaliție, liderii USR au fost cei care au decis că Florin Cîţu să fie premier. Orban a menționat că Partidul Național Liberal a prezentat două opțiuni de premier, una cu el la funcția de prim-ministru, iar Florin Cîțu preşedinte al Senatului și cea de-a două formată din Florin Cîţu premier în timp ce Orban trebuia să ocupe funcția de preşedintele al Camerei Deputaţilor.

„Eu mi-am asumat, prin demisia din funcţia de prim ministru, rezultatul alegerilor, după care am început negocierile pentru formarea majorităţii. În momentul în care s-au blocat negocierile pe prima formulă cu care ne-am dus la negocieri adică să avem premier prin Florin Cîţu şi preşedintele Camerei Deputaţilor noi am flexibilizat mandatul şi ne-am dus cu două variante: Ludovic Orban premier sau Florin Cîţu premier. Dacă eram eu premier ,Florin Cîţu preşedinte al Senatului, Florin Cîţu premier, eram eu preşedintele Camerei Deputaţilor” a precizat liderul PNL.
El a subliniat că partenerii de coaliție din USR au fost cei care au înclinat balanța spre Florin Cîțu pentru preluarea mandatului de premier al României, însă consideră ca sunt unii care par să își fi schimbat părerea despre Cîțu în momentul de față.
„Cine a decis, până la urmă, premierul, că să zic aşa, din Partidul Naţional Liberal au fost, la negocieri, partenerii de la USR care l-au preferat pe Florin Cîţu. Asta a fost opţiunea lor de atunci. Sigur că, acuma, dacă îi mai întrebăm, s-ar putea să-şi mai fi schimbat părerea unii dintre colegii de la USR”, a declarat Ludovic Orban.