Orban: „Obiectivul nostru clar este acela de a determina alegeri anticipate”

Publicat: 06 02. 2020, 01:27
Premierul României, Ludovic Orban

„Obiectivul nostru clar este acela de a determina alegeri anticipate. Pentru a favoriza îndeplinirea condițiilor constitușionale care să îi permită președontelui României să dizolve Parlamentul este necesară respingerea a douăp propuneri de guvern, iar decizia PNL e clară: Parlamentarii PNL nu vor vota învestirea a două guverne succesive pentru a se putea fi dizolvat Parlamentul”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

El a adăugat că PSD, UDMR și Pro România s-ar face de râs dacă ar vota învestirea Guvernului Orban, în contextul în care aceste formațiuni au votat pentru demiterea cabinetului său.

„Să voteze Guvernul pe care l-au dat jos la moțiune? Înseamnă că nu sunt în această realitate. O să râdă toată țara de ei. Cm să votezi un guvern pe care l-ai demis. Își asumă riscurile, pentru că în cazul în care vor vota învestirea și generează majoroitatea prin care se investește Guvernul, înseamnă că ei nu mai pot să facă opoziție și că și-au bătut joc de România. Nimeni nu ar înțelege nimic”, a subliniat Orban.

Guvernul a fost demis, miercuri, prin moțiune de cenzură. Klaus Iohannis a anunțat consultări cu partidele pentru joi, însă a afirmat că dacă nu va exista consens pe anticipate, atunci va propune tot un Guvern PNL.