ORBAN: PNL, singurul partid din România care CONTEAZĂ în Europa. PSD și ALDE, nefrecventabile

Publicat: 09 11. 2018, 10:03
Actualizat: 25 03. 2019, 23:55

„Singurul partid din România care contează în Europa este Partidul Național Liberal. Cu cât PNL este mai puternic în România și în Europa, cu atât România este mai puternică în Europa. Cu atât interesele românilor la nivel european sunt mai bine reprezentate. Din păcate pentru țară noastră, PSD și ALDE nu contează în familiiile lor politice, fiind considerate nefrecventabile de partenerii lor politici europeni. Gândiți-va că PES l-a desemnat candidat la Președinția Comisiei Europene pe Frans Timmermans, unul dintre cei mai mari critici ai guvernării PSD- ALDE”, a scris pe Facebook Ludovic Orban.

El susține că la congresul PPE, cea mai puternică familie politică din Europa, delegația PNL a avut o ocazia foarte bună pentru a susține interesele României în față partenerilor din celalate țări europene.

„În două zile de congres, în paralel cu dezbaterile din plen, am avut întâlniri bilaterale cu președintele și secretarul general PPE, cu trei prim-miniștri, cu cinci comisari europeni din domenii foarte importante pentru România ( agricultură, buget, digitalizare, relații de vecinate ), cu președinți de partide partenere ( dintre care unele vor câștigă alegerile viitoare ), cu alți lideri europeni importanți. Nu în ultimul rând, candidatul susținut de PNL, Manfred Weber, un om foarte apropiat de PNL, a fost votat de Congres candidat oficial la Președinția Comisiei Europene și, cel mai probabi,l va conduce Comisia Europeană după alegerile din mai”, a conchis liderul liberal.

Manfred Weber a fost desemnat candidat PPE pentru postul de președinte al Comisiei Europene.

În prezent, președintele Comisiei Europene este Jean-Claude Juncker.