Orban: PNL va vota la vedere în favoarea cererilor justiției în cazul Rovanei Plumb și al lui Viorel Ilie

Publicat: 01 10. 2017, 23:34
Actualizat: 08 05. 2018, 05:02

„Noi am hotărât în unanimitate în Biroul Executiv (…) să votăm la vedere în favoarea solicitărilor formulate de DNA, de justiție, pentru cererea de urmărire penală în cazul Rovanei Plumb și, de asemenea, am votat și în cazul lui Viorel Ilie, (…) nu l-a băgat lumea în seamnă, dar și împotriva lui există cerere de urmărire penală”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Ludovic Orban a afirmat că menținerea Rovanei Plumb la Ministerul Fondurilor Europene este „un atac la interesul Românie” de a se dezvolta prin fonduri europene.

„(PSD-ALDE-n.r.) vor face scut în jurul miniștrilor ceea ce este o catastrofă. (…) Rovana Plumb nu este ministrul împachetărilor cu nămol, este ministrul Fondurilor Europene, omul care trebuie să facă lobby permanent la toate instituțiile europene, în favoarea României, să deblocheze toate proiectele. Cum credeți că se vor uita oficialii europeni la Rovana Plumb, văzând – ei au toate informațile- că împotriva sa este o cerere de urmărire penală? Este un atac împotriva interesului fundamental al României de a se dezvolta prin intermediul Fondurilor Europene să o păstrezi pe Rovana Plumb în această poziție. Mi se pare criminală această… de asta am și spus că PSD tinde să se transforme într-un grup infracțional. (…) Nu ai alt ministru? Pune domnule pe altcineva ministru!”, a spus Orban, întrebat dacă PSD și ALDE vor face scut în jurul lui Viorel Ilie și al Rovanei Plumb.

Liderul PNL a spus că toate eforturile făcute pentru a îndeplini foaia de parcurs și pentru a ne elibera de MCV, „un mecanism umilitor care într-un fel ne ține într-un colț al Europei (…)”, sunt zădărnicite de atitudinea pe care PSD și ALDE o au față de cerereile justiției.