Orban, prima reacție după ce deputatul Cezar Preda l-a anunțat că pregătește ruperea PNL

Publicat: 08 01. 2018, 18:52
Actualizat: 08 01. 2018, 19:26

„PNL a avut un Congres, a fost aleasă o conducere, a fost adoptată o moțiune și eu sunt un bun creștin. În cadrul moțiunii adoptate de Congres pe lângă valorile liberale certe sunt prevăzute susținerea unor valori inclusiv biserica, națiunea, familia, care cred că răspund așteptărilor oamenilor de dreapta care vor să fie în acțiunea publică a PNL. (…)Suntem un partid unitar, care acționează în baza unei moțiuni, a unei strategii și constant pentru atingerea acestor obiective”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, solicitat să comenteze inițiativa lui Cezar Preda.

Cât privește afirmația făcută de Cezar Preda, care a spus că nu se consideră nepotul lui I. C. Brătianu, Orban a răspuns: „fiecare cum simte”.

Întrebat dacă PNL este scindat, Orban a răspuns că i se pare „o glumă”.

Deputatul PNL Cezar Preda a anunțat, recent la Târgoviște, că deschide un grup creștin-democrat în cadrul Partidului Național Liberal, afirmând că el nu are o doctrină liberală și nu se consideră „nepotul lui Brătianu.

Cezar Preda a mai spus că deși de simte „obosit politic” va constitui acest grup și își va urma parcursul pe care l-a avut înaintea fuziunii dintre PNL și PDL.