ORDONANȚA MILITARĂ NR. 7 | Marcel Vela: Orașul Țăndărei intră în carantină totală

Publicat: 04 04. 2020, 14:29
Actualizat: 04 04. 2020, 15:56

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat sâmbătă că, după Suceava, orașul Țăndărei din județul Ialomița, este cel de-al doilea oraș care intră în carantină.

„Așadar, în OM 7 emisă astăzi 4 aprilie am stabilit: Se instituie carantină pentru Țăndărei. Vom permite doar transportul de marfă, aprovizionarea populației și pt persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și desfășoară activități economice, sau ordinea publică, sanitară. Vreau să anunț cetățenii din Țăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor MAI în colaborare cu cele ale MApN. Vom aplica legea!”, a declarat Marcel Vela.

Marcel Vela a mai declarat că această ordonanță este necesară în special pentru că evoluția internațională este de așa natură „încât trebuie să adaptăm măsurile luate deja pentur a ne asigura că diminiuăm la minim orice risc”.

„Alt factor care ne determină să introducem noi OM este și comportamentul unor cetățeni, oameni care pur și simplu nu înțeleg cât este de periculos ceea ce fac”, a mai spus Vela.