PACTUL POLITIC pe care Dragnea îl propune partidelor. Prima indicație pe care i-o dă premierului Dăncilă

Publicat: 10 03. 2018, 14:04
Actualizat: 10 03. 2018, 14:42

„În viziunea mea sunt cel puțin 6 domenii prioritate în România: infrastructură, agricultură, energie, educație, sănătate și IT. Fiecare dintre ele reprezintă oportunități de crestere. (…) Acest program va deveni proiect de lege și va fi lege. Fiecare dintre Guvernele viitoare vor trebui să ducă la capăt cota parte din acest program. (…) În 2040 vom putea vorbi despre o Românie total diferită față de România de azi”, a spus Dragnea.  

Șeful PSD a spus că „România are nevoie rapid de o infuzie uriașă de capital care să ne permită un salt investițional pe termen scurt”. „Asta trebuie să facem dna prim-ministru dacă vrem ca această țară să aibă autostrăzi în timpul vieții noastre. Să legăm Bucureștiul cu autostrăzi de Sofia, Belgrad, Budapesta și Chișinău. Aeroportul Otopeni și Portul Constanța trebuie dezvoltate”, a spus liderul social-democrat. 

Dragnea a continuat susținând că „agricultura e un mare as în mâneca noastră. o politică gândită pe terrmen lung poate face din România un furnizor de produse alimentare și agroalimentare”. El și-a exprimat speranța că în termen scurt va fi înființată Casă de Comerț Românesc.

Liderul PSD a enumerat ca priorități domeniul energetic în care România trebuie să joace activ, domeniul educației, sănătatea și IT-ul.