Paleologu: „USL nu se va destrăma, e ca-n Miorița, doi ciobani s-au aliat să-l elimine pe al treilea”

Publicat: 21 11. 2012, 12:08
Actualizat: 16 03. 2017, 04:49

USL va avea mai multe voturi decât PDL la parlamentare, dar dacă scorul va fi 45 la 25, PDL este în drept să dorească să participe la guvernare, susține deputatul PDL Theodor Paleologu, precizând că USL nu se va destrăma, pentru partidele din Uniune vor fi unite de „dorința de a exercita puterea”.

Întrebat, la RFI, dacă vede PDL în Guvern după alegerile din decembrie, Theodor Paleologu a răspuns: „Totul este posibil, depinde de rezultate. Evident că cele mai multe voturi le va avea Uniunea Social Liberală, este clar. Depinde însă cu cât mai mult decât noi. Dacă este un scor 45 la 25, de exemplu, din punctul meu de vedere, PDL-ul este în drept să dorească să participe la guvernare. Dar sigur că acest lucru e puțin probabil, pentru că e ca-n Miorița, avem alianța celor doi ciobani, pentru a-l elimina pe al treilea!”.

Paleologu crede că Uniunea Social Liberală nu se va desființa: „USL-ul eu nu cred că se va destrăma, cred că-i va ține împreună dorința de a exercita puterea, de a impune prim-ministrul, de a-i numi pe oamenii apropiați în funcții, pentru a scoate tot ce-i valoros, pentru simplul motiv că a fost numit sau promovat de noi”.

Theodor Paleologu avertizează că 2013 va fi un an „catastrofal”. „Eu nu cred că USL-ul se va destrăma așa ușor, însă va fi enorma dezamăgire, pentru că anul 2013 va fi fără îndoială cel mai greu de până acum și nu exagerez acest lucru, pentru că am anumite informații. Legat de fondurile europene. Există o enormă exasperare față de România în cercurile europene, iar această propagandă deșănțată și iresponsabilă împotriva instituțiilor europene nu face decât să agraveze situația României, să ne izoleze și 2013 va fi din acest punct de vedere un an absolut catastrofal!”, afirmă deputatul PDL, citat de RFI.